Je huis verkopen is iets dat je niet zo vaak doet en waarschijnlijk heb je er dan ook weinig tot geen ervaring mee. Je wilt in ieder geval dat je huis verkocht wordt voor de beste prijs, dat je huis niet te lang te koop staat en dat je van je verkoop ’s nachts niet wakker hoeft te liggen. Hoe doe je dat? Wij van Albers makelaars hebben een aantal tips voor je.

1. Stel de juiste vraagprijs vast

Een makelaar heeft verstand van prijzen van huizen. Laat je dan ook altijd adviseren door een beëdigd NVM Makelaar en ga niet zelf gokken met de prijs. Een makelaar kan je precies vertellen welke prijs geschikt is voor de zoekcategorie waarin je huis valt. Zet je te hoog in dan loop je potentiële kopers mis en zit je te laag, dan heb je er jezelf mee.

2. Maak gebruik van de mogelijkheden van het internet

Bijna iedereen die van plan is een huis te kopen, kijkt hiervoor op internet. Vooral websites, als Funda, Jaap en Pararius, zijn populair, maar ook Facebook en Instagram dragen een steentje bij. Het grote bereik en de mogelijkheid voor kopers om huizen met elkaar te vergelijken zijn belangrijke redenen om je huis via deze weg onder de aandacht te brengen.

Je huis tijdens een bezichtiging

Als mensen geïnteresseerd zijn in je huis, willen ze graag een of meerdere keren komen kijken. Zorg op die momenten dat je huis schoon en opgeruimd is, de eerste indruk bepaalt vaak of mensen potentiële kopers gaan worden. Dit geldt trouwens voor de hele inrichting in het algemeen. Een druk interieur scoort niet zo goed. Houd het daarom neutraal, strak en toch huiselijk. Tip; bak vlak voor de bezichtiging een appeltaart. De geur geeft mensen het gevoel van thuiskomen. Ben wel zuinig met het neerzetten van bloemen en planten en stuur de huisdieren even uit logeren. Heb je nog achterstallig onderhoud, los dit dan van tevoren op, anders wordt het een afknapper.

Goede informatie

Laat de makelaar zorgen voor een uitgebreide brochure over je huis, met goede eerlijke informatie en goede beelden, zodat mensen het huis thuis nog eens rustig kunnen bekijken.

Een goed koopcontract

Zorg ervoor dat er bij verkoop een goed koopcontract wordt gesloten. Ga hier niet zelf mee aan de slag, door er bijvoorbeeld eentje van internet te downloaden, maar laat je bijstaan door de makelaar. Deze heeft verstand over zaken als kettingbeding, voorkeursrecht, publieksrechtelijke beperkingen en ontbindende voorwaarden.

Wil je een gedegen advies over de verkoop van je huis en/of wil je een verkoopmakelaar in de arm nemen? Neem dan contact op met Albers makelaars, we zijn er voor jou!